Penyebab Pori-Pori Tersumbat Dan Cara Mencegah Menggunakan Serum Pretty BlossomSaiz pori-pori yang semakin membesar memang merisaukan para remaja dan wanita diluar sana. Penggunaan krim setiap hari memburukkan lagi keadaan kerana menyebabkan lebih banyak debu dan kotoran dapat melekat pada muka sekaligus menyumbat pori-pori. Cara untuk mencegah pori-pori daripada membesar dan membersihkan pori-pori secara semulajadi akan didedahkan disini.

Penyebab Pori-Pori Tersumbat Dan Cara Mencegah Menggunakan Serum Pretty Blossom
Kelenjar minyak dibwah kulit mengeluarkan minyak secara berterusan oleh itu sel-sel kulit mati, debu, bendasing dan apa-apa punca pencemaran berpotensi untuk berada pada kulit muka dan menyumbat pori-pori. Apabila pori-pori tersumbat masalah kulit seperti jerawat, blackheads dan whiteheads boleh berlaku. Kotoran-kotoran ini boleh berkumpul dipermukaan kulit lebih-lebih lagi kepada seseorang yang tidak mementingkan kebersihan kulit dengan betul, tidur tanpa membersihkan mekap, dan seseorang yang tinggal dipersekitaran yang tercemar. Seseorang yang menggemari makanan berminyak juga menjadi factor kepada punca pori-pori tersumbat.
Essential Oil Untuk Mencegah Pori-Pori Tersumbat
Terdapat essential oil yang berperanan sebagai pembersih kulit disamping mencegah pori-pori tersumbat. Essential oil yang disenaraikan disini mampu membersihkan pori-pori dan mengelakkan darpada pori-pori tersumbat oleh kotoran-kotoran yang ada disekeliling. Apabila pori-pori sentiasa bersih, ia tampak lebih kecil dan halus kerana tiada benda asing yang tersumbat pada pori-pori tersebut. Serum Pretty Blossom mengandungi beberapa essential oil yang penting untuk mencegah pori-pori tersumbat dan mengekalkan kulit yang bersih dan muda. Sila baca lebih lanjut disini.
Lavender Essential Oil
Lavender Essential Oil merupakan essential oil yang mempunyai kegunaan yang meluas dalam kecantikan dan kesihatan kulit. Selain daripada mencegah jerawat, jangkitan kulit, dermatitis dan eczema, lavender essential oil berkesan untuk membersihkan pori-pori dan mencegah blackheads. Ia amat berkesan untuk mengawal pengeluaran sebum dan menarik keluar kotoran yang berkumpul pada pori-pori.  Disamping itu, Lavender essential oil mempunyai wangian yang menenangkan.  (Dapatkan serum untuk sensitive skin atau antiacne.)
Rosemary Essential Oil
Daun rosemary tidak mudah didapati di Malaysia tetapi Rosemary essential oil boleh diperolehi dari pengeluar yang terdekat. Rosemary essential oil berkesan untuk membersihkan kulit dengan lembut sehingga ke dalam pori-pori. Ia juga mencegah pengeluaran sebum yang berlebihan dan mencegah blackheads, whiteheads, dan jerawat daripada berlaku. (Dapatkan serum untuk sensitive skin)
Frankincense Essential Oil
Frankincense essential oil telah digunakan seacra meluas untuk kecantikan dan keremajaan kulit sejak sekian lama. Seperti pati bunga semulajadi yang lain, Frankincense essential oil bertindak membersihkan pori-pori dan memperbaharui sel-sel kulit pada masa yang sama. Pati bunga ini semahal Rose essential oil dan Jasmine essential oil tetapi amat berkesan dalam kecantikan kulit. Ia mencegah pengeluaran sebum berlebihan, mencegah jerawat, blackheads, whiteheads, dan menyembuhkan luka pada kulit dengan cepat. (Dapatkan maklumat serum for sensitive skin disini)
Orange Essential Oil
Orange atauTangerine essential oil amat wangi dan menenangkan. Selain daripada itu ia mampu membersihkan pori-pori tersumbat dan menyeimbangkan pengeluaran sebum yang normal pada kulit. Ia juga mencegah jerawat akibat jangkitan bakteria dan membantu dalam penghasilan sel-sel kulit yang baru. Oleh itu, Orange essential oil bukan sahaja berkesan dalam membersihkan pori, ia juga memperbaiki kulit untuk menjadi lebih sihat dan muda.(Dapatkan maklumat serum antiaging disini)
Virgin Coconut Oil
Virgin Coconut Oil mampu menarik keluar semua kotoran-kotoran yang tersumbat pada pori-pori dengan mudah. Ia juga seterusnya menyeimbangkan pengeluaran sebum berlebihan pada kulit berminyak. Virgin coconut oil digunakan secara meluas didalam set penjagaan kulit berjerawat kerana ia berkesan mencegah kult daripada punca-punca jerawat seperti jangkitan bakteria, minyak muka berlebihan, dan pori-pori tersumbat. Menggunakan virgin coconut oil setiap hari pada muka juga berkesan mengekalkan kulit muka yang anjal dan muda. (Dapatkan maklumat Baby Blossom Baby Oil for normal Skin disini)
Tea Tree Oil
Tea tree oil amat berkesan untuk digunakan untuk rawatan pori-pori yang besar. Ia membersih jauh didalam pori-pori dan mencegah jangkitan bakteria. Penggunaan yang kerap selama beberapa hari mampu mengecilkan pori-pori secara semulajadi kerana pori-pori telah sempurna dibersihkan. Ia juga mencegah jerawat pada masa yang sama sepanjang penggunaan. (Dapatkan maklumat serum antiacne disini)
Serum Pretty Blossom Untuk Mengecilkan Pori-Pori
Serum pretty blossom mengandungi bahan-bahan semulajadi yang disebutkan tadi. Dengan menggunakan serum ini setiap hari, pori-pori dapat dibersihkan secara berterusan dan saiznya yang lebih halus dapat dikekalkan. Serum ini juga dapat diperolehi mengikut jenis kulit oleh itu semua customers boleh mendapatkan kulit yang bersih dan flawless tanpa masalah pada saiz pori-pori.
Bonus, Baby Blossom Baby Oil Untuk Mengecilkan Pori-Pori
Bahan utama Baby Blossom Baby Oil kulit normal ialah Virgin Coconut Oil dan lavender oil. Oleh itu, amat mudah untuk mengekalkan kulit yang bersih dan pori-pori yang kecil dengan mengamalkan penggunaan Baby Blossom Baby Oil sebagai make-up remover atau face oil cleanser.
Dapatkan Serum dan Baby Oil Anda Hari Ini
Untuk memesan Serum Pretty Blossom dan Baby Blossom Baby Oil, sila hubungi agen-agen sepeti yang tertera didalam gambar berikut. Promosi untuk bulan November dan December ialah Buy 2 Get 1 Free. Hurry up everyone.
Tiada ulasan:

Catat Ulasan